onsdag 2 april 2014

Irrfärder på Balkan, del 6


Dagboksanteckningar från Balkan
2005-2007


Dag 31 – måndag 7 mars 2005.


När jag vaknade idag blev jag överraskad! Det låg ca 15 cm snö inne i stan! När jag la mig igår var det barmark. På jobbet var det ett långt morgonmöte. JZ bjöd på paj för hon fyllde 28 igår. Under dagen hade jag svensklektion med BD. Jag fick också skrivit en del på min rapport.

Efter jobbet gick jag hem men vände senare ut och åt middag på Destan. På kvällen skrev jag några mejl och unnade mig ett bad.
Skopje 7 mars 2005Dag 32 – tisdag 8 mars 2005.


Hade svensklektion med VH. 12.30 – 14.30 var nästan hela kontoret på Alexandar Palace och åt lunch med anledning av Internationella kvinnodagen. Det var gott och kändes lite lyxigt på det där hotellet, men så lär det ju vara Skopjes bästa hotell också. På eftermiddagen fick jag skrivit på min rapport. Imorgon skulle jag egentligen ha åkt med MG till Kosovo för ett besök på sektionskontoret där. Resan fick tyvärr ställas in då det finns tendenser på att bli oroligare igen i Kosovo.

Strosade lite i stan efter jobbet och handlade på Vero.
Lunch på Hotel Aleksandar PalaceDag 33 – onsdag 9 mars 2005.


Svenskutbildning med först MK och sen AV. Har jobbat vidare med min rapport. Vet inte var dagen har tagit vägen. Efter jobbet gick jag hem tog det lugnt men gick senare ut på stan och knallade runt.

Gick på en lokal restaurang – åt grekiskt sallad, bröd med riven ost, öl och turkiskt kaffe – 160 denarer (24 kr).Dag 34 – torsdag 10 mars 2005.


På förmiddagen hade jag äntligen ett samtal med JB, chefen. Han verkar trevlig men det känns ändå lite stelt med honom. JT frågade om vi skulle äta lunch innan vi skulle till Hotel Continental Vi gick till Destan. Vid 13.15 åkte jag, JT och en tjej från ambassaden i Belgrad till Hotel Continental där vi skulle registrera oss och få information om valet på söndag då vi skall vara observatörer. Jag hamnade i valdistriktet Zelenikovo utanför Skopje, bland annat tillsammans med VH från mitt jobb. När vi kom tillbaks till centrum gick jag en sväng, åt på Dal Met Fu. Det är ett snyggt ställe, men servicen är inget vidare

Tittade ett tag på valspektaklet i centrum – vilken stämning! Varför är inte lokalvalen sådana hemma!?

Det var kallt när jag gick hem på kvällen.
Lite valspektakel innan helgens val.Dag 35 – fredag 11 mars 2005.


Morgonen började inte bra – när jag petade mig i vänsterörat med topsen så gick den av. Petade så klart in den ännu längre i örat när jag försökte få ut den. Fick gå till en doktor för att ta ut den. MG och JZ på jobbet  hjälpte mig till läkaren. Doktorn fick spola örat 5-6 gånger med en stor vattenspruta. Lite obehagligt då jag blev yr av obalansen av allt vatten som sprutades in i örat. Det kostade ungefär som ett vårdcentralsbesök i Sverige och det var det så klart värt!

På jobbet blev det svensklektion med BD. Det blev sen en trevlig lunch med MG på Tga za Jug. Efter jobbet tog jag en couscoussallad på Pastis och sen gick jag hem en stund. Fick inte på mig byxorna jag skulle ha. Måste försöka tänka på vad jag äter. Jag gick ut och handlade vin till mig och JT.

Vi möttes utanför jobbet och tog en taxi till Lori (en amerikansk tjej som jobbar för någon internationell organisation) som hade fest. Det blev en trevlig kväll med många olika människor. Det blev mycket vin och sent.Dag 36 – lördag 12 mars 2005.


Idag var jag trött och seg efter gårdagen. Kom inte ut förrän kl 16! Det var i alla fall underbart väder.

Knallade bort till centrum och åt pizza på Gino. Gick runt lite sen i stan innan jag gick hem.
Fin lördagseftermiddag i Skopje

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar