torsdag 3 januari 2013

Mordet på Ragnhildsholmen


Författare: Mats Ahlstedt
Titel: Mordet på Ragnhildsholmen
Sidor: 308
Serie: Del 4 i serien om Sören Högström och Fatima Wallinder
Förlag: Kabusa Pocket
Först utgiven: 2009

Ett lik upptäcks vid en borgruin. Ett äldre par hittas skjutna i sitt hus. Troligtvis har de tagit sina liv. Eller? Parets dotter Åsa vägrar tro att det är så. Hon hittar senare flera oöppnade brev på vinden som är skickade från Finland under och efter andra världskriget. Efter att Åsas man får ett vredesutbrott och slår henne håller han sig borta. Ingen kan hitta honom. En man blir också skadad när han skjuts i en Göteborgsförort. Alla de här händelserna hänger naturligtvis ihop och det är spännande att se hur sammanhangen klarnar.
Det här är den fjärde boken i serien om Sören Högström, Fatima Wallinder och deras poliskollegor i Göteborgsområdet. Om Ann Rosman har tagit över titeln som deckardrottning från Camilla Läckberg så tycker jag att Mats Ahlsetdt har tagit platsen som deckarkung. Det är andra gången jag läser den här boken och den var lika bra denna gången. Flera spännande historier som vävs samman på ett snyggt sätt. Poliser som upplevs som sympatiska och som i alla fall jag känner starkt för. Precis lagom mycket sidohistorier och utsvävningar om huvudpersonernas privatliv.
Att som jag vara född och uppväxt i Kungälv gör naturligtvis att det är extra spännande att läsa den här boken. Både Ragnhildsholmen och Kastellegården, två av huvudplatserna för handlingen i berättelsen, är ställen man har besökt många gånger i livet.

Länkar:
Författarens hemsida

Boken går att köpa bland annat här:
Adlibris Inbunden / Pocket / e-bok
Bokus Inbunden / Pocket / e-bok

2 kommentarer: