måndag 1 april 2013

Jakten på våren

Det är något speciellt med påsken. När den än infaller så finns det något som påminner om våren. Det är väl dofter, ljuset och förhoppningsvis värme. Man hör och ser ofta folk som grejar i trädgårdarna. Kanske känner man också den lite stickande lukten av att någon eldar, eller kanske det är en gräsbrand.

Igår blev det en promenad i det fina vädret och visst kunde man hitta några vårblommor på vissa ställen vid husväggarna. Idag tog jag med kameran ut på morgonen för att hitta fler vårtecken. Även om vädret var fint så var det ganska kallt på morgonen, i alla fall om händerna när man skulle tar kort. Egentligen var det ganska ont om konkreta vårtecken. Det kan ändå anas något i ljuset, eller färgen på himlen. Isen börjar förändras och man kan se lustiga mönster i den innan den brister.

Lite senare på dagen kunde jag i alla fall inviga balkongen ordentligt. Det var fantastiskt skönt att sitta i solen, dricka kaffe och ta sig en liten rom och cigarr.

Här kommer lite bilder från min morgontur. Vissa med en uns av vårkänsla, andra får man helt enkelt ta som bilder på hur det såg ut på och runt Herrhagen i Karlstad i morse.

Geijersgatan strax efter kl 9
Herrhagsgatan
Våren spirar
Förr eller senare kommer isen att ge med sig
Isen smälter undan
Spår av påsken
Stella Polaris väntar på öppet vatten
Bryggudden, Karlstads kanske nyaste hus
Delstudie av Bryggudden
 

5 kommentarer:

  1. Nu fick jag ju nästan lite hemlängtan...!

    SvaraRadera
  2. Mm det ar det jag saknar mest, arstiderna som skiftar och de forsta dofterna av var! Grus som skrapar under fotterna, varblommor som tittar upp i rabatterna, solstralar som varmer alltmer! Harliga bilder!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Pia! Ja, visst är det härligt när våren kommer. Finns det något som över huvud taget liknar årstider i Dubai?

      Radera
  3. Ahaa, its nice dialogue on the topic of this post at this place at this weblog, I have read all that, so at this time me also commenting at
    this place.

    my weblog un joc online

    SvaraRadera