onsdag 30 januari 2013

Lata dagar

Saint Lawrence Gap, Barbados
Flera dagar har gått sedan vi kom till Barbados. Det märks att vi var i behov av lugn och ro, samt att man inte är van vid solen och värmen. Hittills har vi varit ganska lata - men det är ju trots allt ett av syftena med semester.
Det gäller att vara försiktig med solen i början. Kanske är det tur att man inte orkar vara ute hela tiden i solgasset och värmen. Trots solskyddsfaktor 50 i pannan har jag naturligtvis lyckats bränna mig. Ändå är det inte särskilt hett, temperaturen ligger konstant mellan 28 och 29 grader och det fläktar en del.
Vårt hotell ligger alldeles vid stranden. Bekvämast är att ligga på en solstol lite sådär i skuggan vid poolen, då är det bara att gå några meter ner till den underbara vita sandstranden och bada i det turkosa karibiska vattnet. Skönt är också att promenera fram och tillbaks vid vattenbrynet.
På morgonen och kvällen är det skönt att sitta på hotellrummets terrass och läsa eller bara titta ut. Just från rummet har vi ingen vidare utsikt, men det är å andra sidan ingen insyn och inga som går förbi utanför. Där finns några palmer och bananträd. Emellanåt dyker det upp en och annan groda eller grön ödla. Fåglar är det gott om, kolibrier har vi sett varenda dag.
Igår hade vi vår första icke-lata dag, då vi åkte på en tur runt ön. Mer om det vid ett senare tillfälle, på ett eller annat sätt.

2 kommentarer: