fredag 15 mars 2013

Tre svartfötter på Falklandsöarna

Här kommer en liten uppföljning av läget på Falklandsöarna...

För snart ett år sedan skrev jag två stycken inlägg med kopplingar till dessa omstridda öar i södra Atlanten. Först ett inlägg om att det var 30 år sedan kriget mellan Storbritannien och Argentina om öarna, och sedan om en argentinsk propagandareklamfilm inför OS i London.

Parad på Falklandsöarna under folkomröstningen.
(http://www.straitstimes.com/)

Förra helgen var det folkomröstning på Falklandsöarna. Invånarna skulle få säga sitt huruvida de vill fortsätta tillhöra Storbritannien eller inte. Närmare 1.700 personer var röstberättigade. Resultatet av omröstningen kom att liknas vid manipulerade val i obskyra militärdiktaturer - fast i denna folkomröstning är det nog inte många som tvivlar på resultatet, utom möjligtvis från argentinskt håll då. Hela 99,8 procent röstade för att fortsätta tillhöra Storbritannien. Förmodligen spekuleras det en hel del på öarna nu vilka de 3 (tre!) personerna är som röstade mot fortsatt brittiskt styre, och varför.


Några länkar:
  1. DN:s artikel om folkomröstningen
  2. GP:s artikel om folkomröstningen
  3. Falkland Islands Government - Press Release: Results of the referendum on the Political Status of the Falkland Islands


 


Visa större karta

1 kommentar:

  1. Hi, I do believe this is an excellent site. I stumbledupon it ;
    ) I may revisit yet again since I book-marked it.
    Money and freedom is the best way to change, may you be rich and continue to guide other people.



    Here is my page ... old navy swimsuit

    SvaraRadera