måndag 4 februari 2013

Nedslag på Barbados

De lugna sköna dagarna fortsätter. Trots det har vi fått sett oss om en hel del på ön, det har blivit flera trevliga nedslag.
Det är i första hand längs syd- och västkusten på Barbados som turisterna håller till - där de fina stränderna och badmöjligheterna finns. Hela ön verkar dock vara fin. I inlandet och mot norr är det en del kullar och berg klädda i palmer och bananträd.
Vid öns norra punkt är kusten dramatisk med höga klippor. Längs östkusten finns en del klippformationer och gudomligt vackra sandstränder. Däremot är det här, mot Atlanten, inte lämpligt att bada då vågorna går stora och underströmmarna lär vara förrädiska.
Vi har varit vid två stycken mycket gamla plantagehus varav det ena fortfarande har sockerrörsodling och romtillverkning igång.
Befolkningen på Barbados är religiös och det lär finnas ca 400 kyrkor. Vi besökte en av många 1600-talskyrkor som uppfördes av engelsmännen. Hade det inte varit för det varma klimatet och de exotiska växterna hade kyrkan lika gärna kunnat vara med i en episod av Morden i Midsomer.
Lite mer detaljerade inlägg om dessa och andra saker kommer senare, när jag är tillbaks i Sverige och har sorterat foton från den riktiga kameran.

4 kommentarer:

  1. Sa vackert det ser ut!!! Ser fram emot mer bilder nar ni ar hemma igen!

    SvaraRadera
  2. Fler bilder kommer absolut. Jag kan verkligen rekommendera Barbados!

    SvaraRadera
  3. Det ser verkligen såå härligt ut, och jag säger likadant - ser fram emot fler bilder!

    SvaraRadera