lördag 4 maj 2013

Delhis vackraste händer av Mikael Bergstrand


 
 
Författare: Mikael Bergstrand
Titel: Delhis vackraste händer
 
Sidor: 378
Förlag: Norstedts
Utgiven: 2011 (pocket 2012)
ISBN10: 9113038028
ISBN13: 9789113038025
Adlibris: Inbunden / Pocket
Bokus: Inbunden / Pocket 
 
Göran har fastnat i den grå vardagen. Han är bitter, medelålders och frånskild med två utflugna barn. När han inte tänker på sin exfru och räknar dagarna som de har varit skilda så surfar han på fotbollsforum. Jobbet har blivit tristess. En dag får han sparken. Han förstår ingenting och till de få vänner som han träffar emellanåt säger han att han har slutat på jobbet.
En av de gamla vännerna, Erik, som är reseguide övertalar Göran att följa med på en resa till Indien. Resan börjar som en mardröm, ingenting fungerar och Göran blir sjuk. Han ligger i en säng på ett sjabbigt hotell och tycker att han nog lika gärna kan dö. Då kommer Eriks vän Yogi och knackar på dörren…
Yogi tar med Göran på en yttre och inre resa i Indien. Göran bestämmer sig för att stanna lite längre i Indien. Av en slump träffar han skönhetssalongsföreståndarinnan Preeti.
Det här är en varm berättelse. Den är också mycket rolig emellanåt. Flera gånger skrattade jag högt. Författaren har ett underbart språk och flyt i texten. Det är både roligt och tänkvärt med alla kulturkrockar i berättelsen.
I september beräknas den fristående uppföljaren komma, Dimma över Darjeeling.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar