onsdag 9 oktober 2013

Framåt och bakåt

Ny vecka, nya möjligheter. Eller som jag tänkte när jag vaknade imorse; Onsdag och ny dag - ytterligare en dag närmare allt bra som kommer, och en dag längre ifrån allt elände som har varit....

I måndags förmiddags  var jag föremål för arbetsbedömning. Två arbetsterapeuter skulle bedöma hur jag löste ett par uppgifter. Detta var uppgifter de skulle göra som ingick i en kurs - så egentligen var det inte jag som granskades utan de som kommer granskas. jag såg mina uppgifter som en del av rehabiliteringen.
Terapeuterna gick igenom uppgifterna och jag fick beskriva hur jag tänkte genomföra dem. Vi skulle inte prata med varandra under utförandet. Mina två uppgifter, som jag själv hade valt, var att ordna frukost i form av kaffe och smörgås, samt att stryka en skjorta.

Inga problem med kaffebryggningen. Värre var det med smörgåsen. Knivigast var det att få ut brödet ur den knutna påsen. Jag kämpade ett tag med knuten med min enda hand som fungerar. Tillslut löste jag problemet genom att ta en sax och klippa bort knuten - riktigt innovativt tycker jag. nästa problem var att hyvla ost med en hand. Jag försökte med att lyfta upp min förlamade hand och lägga den bakom osten som "mothåll" när jag hyvlade. Efter en liten olycka för 10 år sedan då jag råkade hyvla av en bit av tummen har jag ständigt det i bakhuvudet när jag hyvlar ost. Det blev nu till att fortsätta hyvla ost med hjälp av en hand. Ostskivorna blev inte så snygga men smörgåsen smakade bra tillsammans med det nybryggda kaffet.

Att sitta i en rullstol och stryka med hjälp av en hand var inte lätt alls. Skjortan blev tillslut hyfsat slät. Jag var inte direkt nöjd men hade nog kunnat använda skjortan till jobbet om jag hade haft en tröja över.

Måndagen fortsatte i lugn takt med lite avbrott för ett pass med sjukgymnastik på eftermiddagen.

Tisdag blev en tråkig dag då jag kände av tristessen. På dagen blev det i alla fall lite rehabiliteringsträning och jag fick prova att gå utan hjälpmedel men även med rollator och bara en krycka. Jag är på väg tillbaks - något annat finns inte!

Mycket av tristessen  under dagen berodde på att dagens höjdpunkt, att min sambo kommer på besök, inte blev av då hon hade blivit sjuk och hade gått hem från jobbet.
Idag onsdag fortsatte tristessen  då det inte har hänt så mycket plus att sambon fortfarand är sjuk och hemma. Visserligen har jag tränat en del men det förtogs lite av att jag nu har blivit lite förkyld. Eftermiddagen ägnades till att sova några timmar.

Nu väntar jag mest på helgen då jag ska hem på permission oc få sova i min egen säng för första gången sen i juni.

3 kommentarer:

  1. Härligt att få en hemmanatt!

    SvaraRadera
  2. Ah det later harligt! Hoppas sambon tillfrisknar ocksa sa ni far en trevlig helg tillsammans!

    SvaraRadera