tisdag 31 december 2013

2013/2014 - Året som gick och det som kommer


I vanlig ordning här i min blogg så här års så är det dags att summera det gångna året och sia lite om det som kommer. Denna gång blir det ur den privata synvinkeln. Om det är någon som undrar vad som hände mer uti samhället än att Obama var i Sverige och att Mandela gick bort så föreslår jag Rapports årskrönika eller att ni öppnar en dagstidning.

Rent spontant vill jag säga att det har varit ett riktigt skitår – fast det är inte riktigt sant, det har hänt bra saker också.


Januari – februari 2013

Stranden vid hotellet på Barbados
Den sista veckan i januari och första veckan i februari tillbringade min sambo och jag på Barbados. Det var en underbar semester. De vita stränderna med vajande palmer såg verkligen ut som bilderna gör i turistbroschyrerna. För vår del betydde vistelsen inte bara sol och bad även om det dominerade. På Barbados finns mycket annat att se och uppleva. Vacker natur, intressant historia, sockerrörsplantage, romdestillerier och en hel del annat.

Hotellet med terrassen där jag friade till min fästmö i solnedgången den 4 februari.
Vid solnedgången en kväll när vi var på hotellets terrass alldeles vid havet så gick jag ned på knä och friade till min fästmö. Det var verkligen en romantisk inramning på detta tillfälle som jag hade funderat och planerat ett tag. Det blev ju inte sämre av att hennes svar var JA!

 

Mars – juni 2013

De kommande vårmånaderna dominerades av en mycket stressig tid på jobbet. Jag började även träna litegrann på ett gym för att bygga upp styrka och balans i kroppen efter uppmaning från min hjärtläkare året innan om träning. Min kondition blev dock sämre och sämre. Efter kontakt med hjärtläkaren konstaterades det att det stent/nät jag har inopererat sen tidigare hade gått sönder och blodet flödade inte ordentligt. Jag fick tid i augusti för operation (då nätet skulle bytas). Vårmånaderna överskuggades också av att min far blev tvungen att gå på behandling för cancer.

 

Juli – december 2013

Jag på sjukhuset i september
Årets sista halvår har varit den jobbigaste perioden i mitt liv. Jag har skrivit om det tidigare i bloggen. Sammanfattningsvis – jag tillbringade fem månader på sjukhus pga blodförgiftning, stroke och en hjärtoperation. Att ta sig upp från att ha sett döden i vitögat har tagit rejält på krafterna. Många helveten har jag gått igenom under denna tid.

Allt under denna tid har inte varit dåligt ändå. Jag har tagit mig igenom och är på väg att resa mig. Det är jag väldigt stolt över mig själv för. Positivt med sjuktiden har också varit att jag har gått ner över 20 kg, vilket var välbehövligt. Jag har dessutom inte haft ont i huvudet en enda gång sedan stroken i augusti. Den stora positiva biten är att jag har känt sånt oerhört starkt stöd från personerna runtomkring mig, såväl närmaste familj som vänner och kollegor.

Min fästmö (och nu blivande fru) tog körkort och fick en fast anställning på en bra tjänst under hösten, saker som betyder ofantligt mycket.

Mina sönderstuckna armar efter några veckors antibiotikabehandling
 

2014

Det är alltid svårt att sia om framtiden. Att min fästmö svarade ja på mitt frieri betyder såklart att vi ska gifta oss. Vi har dock inte kommit fram till när, var och hur. Kanske uppgifter att klura ut under året…

Vi har också resplaner, både kortare och längre. Än så länge är det nya året som en kristallkula.

4 kommentarer:

 1. Ett tufft år som du har kämpat dig igenom på ett fantastiskt sätt! Önskar er båda ett riktigt bra 2014!

  SvaraRadera
 2. Tack Marina!! Hoppas du/ni får ett bra år också!

  SvaraRadera
 3. Vilka fantastiska nyheter, kan det bli en battre start pa det nya aret med sadana planer. Forstar att du vill lamna det gamla bakom och jag haller med Marina, vilken kampe du ar! Onskar er allt det basta infor 2014!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack Pia! Hoppas ni får ett bra 2014 också!

   Radera