torsdag 27 september 2012

Kvotuttagning Sudan del 5


Helg och marknad

Fredag och därmed "söndag" i detta muslimska land. Dagen inleddes med sovmorgon! Efter att jag hade släpat mig upp och ätit frukost så blev det lite sol och bad vid hotellpoolen under förmiddagen.
Vi hade ordnat guidning av en lokalanställd person på UNHCR tills eftermiddagen. Det passade således mycket bra att vi fick våra fototillstånd dagen innan! Det blev rundtur i Khartoum och vi fick äntligen se Nilen. Märkligt att vara i en stad i en vecka utan att se floden som flyter därigenom. Ja, bortsett från att vi såg Nilen vid inflygningen när vi landade i Khartoum då.
Några av kollegorna ville att vi skulle titta på någon speciell typ av nubisk brottning. När vi kom fram till platsen i utkanten av Khartoum där brottarna brukar hålla till vara så fick vi dock reda på att det var inställt på grund av ramadan.
I närheten var det en marknad. Vi stannade till där för att se oss om.  Exotiskt värre! Bland det första vi såg var barberarna, en lång rad av personer satt under ett tak, framför speglar, och blev rakade och klippta. Vi gick runt bland försäljare av vattenmeloner, kryddor, kläder, tvålar… Det mest exotiska och sevärda verkar ändå ha varit vi själva. Det var många som reagerade på oss och efter ett tag hade vi en hel barnaskara efter oss. Säkerhetstjänsten kom till sist och efter en del tjafs mellan dem och vår guide var det bara för oss att försvinna från platsen.  Ja, det kan ju vara farligt att några utlänningar tittar på en marknad…
Lite bilder från dagen:
Slapp förmiddag vid hotellpoolen
Första fotot från Nilen
Riktigt uselt foto - men här rinner Vita och Blå Nilen ihop till Nilen
Sudans parlament. Smygfotograferat i dubbelbemärkelse trots
fototillstånd - man fick inte ta kort på denna byggnad
och man fick inte fotografera från bron där vi åkte.
Mannen vid floden
Taket på en moské
Vår man i Khartoum ... guiden alltså
Kvinna på marknad
Gammel man passerar vespa
Det behövs så lite för att roa sig
Kiosk
På marknad
Business as usual..
Barberarna
Rakning och klippning
Kommentarer överflödiga...
Vattenmelonförsäljarna
Kryddor
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar