söndag 30 september 2012

Kvotuttagning Sudan del 8


Marknad i Omdurman

Det där med söndag på fredag funkar rätt bra. Visserligen blir ju söndagarna arbetsdag, men det behöver man ju inte tänka på i förväg. Ännu en ledig fredag alltså. Förmiddagen inleddes åter igen med några timmar vid hotellpoolen. Skönt att bara ligga och slappa lite.
På eftermiddagen hade vi ordnat utflykt med ”vår” guide från UNHCR-kontoret. Först åkte vi över till Omdurman för att se marknaden där. När vi åkte på bron över Vita Nilen för att komma till Omdurman så var det något stort som plaskade i vattnet. Med tanke på hur det rörde sig så kom vi fram till att det måste ha varit en riktigt stor orm på några meter. Vi har ju sett att de säljer vad vi tror är pytonormsskinn, så det skulle kanske ha kunnat vara det.
Väl på marknaden i Omdurman så gick vi runt och tittade på måfå, dels inne i souken och dels på marknaden ute på stan. En hel del av handlarna höll fortfarande stängt eftersom det nyss hade varit ramadan. I början gick vi tillsammans allihop. Det blev såklart svårt. Vår guide blev arg och läxade upp en handlare som han tyckte hade lurat T, detta tyckte hon blev väldigt jobbigt och det blev lite spänt. Vi andra tyckte det blev lite jobbigt över huvud taget med hur mycket guiden la sig i vad vi tittade på, vad vi handlade och hur mycket vi betalade. Gruppen luckrades upp mer och mer och vi gick mer på egen hand. Det var med uträkning som J och jag ”råkade” komma bort från guiden. Det fanns inte så mycket att handla, inte för mig i alla fall. Det enda jag köpte var två typiska arabiska(?) hattar.
 


Tidigare delar av berättelsen:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar