tisdag 10 juli 2012

Stortrumma och antiklimax


I går annonserade Karlstad Airport att det var något nytt på gång. Följande blänkare gick man ut med:

Nytt europeiskt flygbolag etablerar sig på Karlstad Airport.
Den 10 juli klockan 10.00 presenteras ett nytt flygbolag som kommer att ta värmlänningarna och övriga resenärer ut i Europa.

Innan vulkanen Eyjafjallajökull på Island fick sitt utbrott 2010 och ställde till det för flygtrafiken i hela Europa så annonserade City Airline ut att de skulle öppna nya flyglinjer i Sverige. Karlstad skulle bland annat täckas av en linje till Göteborg där bolaget hade sitt nav (eller hub som det heter i dessa sammanhang). Detta skulle ge affärsfolk i Karlstad möjligheten att resa till exempel till Prag över dagen. Suveränt.. tills det där askmolnet ställde till det. Flera flygbolag fick det ekonomiskt svårt efter detta, om de nu inte redan hade det i den tuffa branschen. City Airline fick lägga expanderingsplanerna på is, blev sedan uppköpta av Skyways som i sin tur gick i konkurs i maj i år. 

Så idag klockan tio satt man där och hoppades på nyheter om flylinjer till Göteborg (praktiskt när man är nere i de krokarna emellanåt), London, Wien och/eller andra städer i Europa. Liksom när stortrumman basunerade ut ny flyglinje för något år sedan och de sedan i antiklimax presenterade Ryanair till Barcelona så var det i mitt tycke nästan värre denna gång. Norweigan till Las Palmas. Suck. Ändå – det har många gånger krisat sig för flygplatsen här i stan så det är bara att vara tacksam att det finns, och tillkommer, flyglinjer. 

Det är tur att Nextjet har ersatt Skyways och flyger till Stockholm och Köpenhamn. Efter sommaruppehållet alltså. Sedan finns ju Direktflyg på linjerna tilll Oslo och Borlänge, även om de inte är så aktuella för min del.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar